Cementtegels onderhouden? Wij weten raad.

Cementtegels zijn terug van weggeweest. Deze betontegels met een kleurlaag als afwerking vragen een juiste manier van onderhouden en impregneren. Hieronder leggen we je bij Top Tegel 04 uit hoe je cementtegels kan onderhouden in 3 stappen. Cementtegels reinigen, cementtegels impregneren & cementtegels onderhouden.

Stap 1: De cementsluier verwijderen met vuiloplosser van Lithofin.

Vuiloplosser van Lithofin is een zuurvrije cementsluier verwijderaar. Speciaal ontworpen voor kalkhoudende tegels. Je brengt dit product best pas aan als de vloer droog is. Hoe kan je weten of de vloer al is uitgedroogd? Pas na 2 dagen de `plastic zak-truc` toe. Leg ‘s avonds een schone plastic zak plat op de vloer. Als er de volgende ochtend geen condens op de onderzijde van de plastic zak zit. Dan is de vloer pas droog om te impregneren.

vuiloplosser van Lithofin voor cementegels

Stap 2: Cementtegels impregneren met vlekstop van Lithofin.

Cementtegels impregneren doe je met Vlekstop W van Lithofin.

vlekstop van Lithofin voor cementtegels

Stap 3: Cementtegels onderhouden met wash & clean van Lithofin.

Als wekelijks onderhoud raden wij je de Lithofin MN Wash & Clean aan. Het is niet aangewezen een zachte zeep te gebruiken bij cementtegels. Deze kan een vet laagje achterlaten dat vuil aantrekt. Indien u meer glans op de vloer wil, kan u overschakelen op MN Lithofin Glans & Schoon

wash & clean van Lithofin voo cementtegels

Top Tip: Bescherm je cementtegels tot 2 maand na plaatsing met een vloermat of tapijt.

In de eerste maanden moeten de cementegels nog verzadigen. Daarom raden wij aan om in de keuken en hal een voetmat te leggen. Dit op de plaatsen die sterk vervuild worden. Deze voetmat kan uiteraard weg na een twee tal maand. Gebruik nooit chloor, bleekmiddel of zuurhoudende schoonmaakmiddelen bij cementtegels. Let op met azijn of thee. Deze producten tasten de cementtegels aan. Indien je hiermee morst poets je dit best onmiddellijk op. Cementtegels hebben de eigenschap van te blijven uitharden. Ze worden steeds mooier en mooier van patine met de tijd.