Onderhoud van keramische tegels? Wij weten raad.

Alle keramische tegels zijn een droom om te onderhouden. Op voorwaarde dat het juiste product op de juiste manier wordt gebruikt. Het onderhoud van keramische tegels kan je vergelijken met het onderhoud van glas. Producten die dus niet aan te raden zijn voor het onderhouden van je ruiten, zijn dit evenmin voor keramische tegels. Onderhoudsproducten op basis van zeep en olie zijn een echte kwelgeest voor uw vloer. Want deze brengen een filmlaag aan op de tegel. Zie je na het dweilen nog strepen of voetstappen? Stop dan simpelweg met vette zeep te dweilen. Poets van het begin af aan je keramische vloer met de aangewezen producten van Lithofin. En we staan bij Top Tegel 04 garant voor de tegel van je dromen.

intensiefreiniger van lithofin voor keramische tegels

Lithofin intensiefreiniger

Nadat je de cementsluier verwijderd hebt blijft er nog altijd een vuile film achter op de tegel. Intensiefreiniger van Lithofin is het ideale product om deze vet laag te verwijderen. Dit product is zowel ontworpen voor sterk bevuilde oppervlakken als nieuw geplaatste keramische tegels.

onderhoudsreiniger van Lithofin voor keramische tegels

Lithofin onderhoudsreiniger

Nadat je al de cementsluier en vuilresten hebt verwijderd heeft je vloer nood aan voeding. Onderhoudsreiniger van Lithofin is het ideale niet vette product voor wekelijks onderhoud van keramische tegels . Bovendien is de Onderhoudsreiniger van Lithofin biologisch afbreekbaar en zacht voor de handen.

Top Tip: Wat met cementsluier?

Na het opvoegen van de vloer blijft een cementsluier achter. Deze licht grijze waas kan het uitzicht van je nieuwe vloer aardig verpesten. Hoe langer je wacht om deze sluier te verwijderen. Hoe moeilijker dit wordt. Het is dus erg belangrijk om onmiddellijk deze beruchte sluier te verwijderen. Opgelet, Je mag dit product pas 3 dagen na invoegen gebruiken.

 • Belangrijk is om vooraf zowel de voegen als de tegel goed te bevochtigen.
  Dit beschermd dus de voegen.
 • Gebruik een ¼ fles van 1L op 10L water
 • Schrob het product goed in
 • Schrob opnieuw vluchtig na 10 minuten.
  Cementsluier verwijderaar van Lithofin mag niet opdrogen
  Het actieve bestanddeel zit in het schuim.
 • Opnieuw 10 minuten laten inwerken.
 • De vloer aftrekken.
 • Grondig nadweilen enkel met warm water.