Een natuursteen onderhouden? Bij Top Tegel 04 weten we raad.

Kiezen voor een natuursteen vloer, is kiezen voor een sterk en duurzaam materiaal. In tegenstelling tot andere materialen behoudt natuursteen ook na decennia nog steeds zijn kwaliteiten. Hoe je de natuursteen tegels onderhoudt speelt hierin een erg belangrijke rol. In tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd is het onderhouden van natuursteen vloeren niet per definitie moeilijk of intensief. Deze onderhouden is net heel makkelijk als je onze onderhoudstips in het achterhoofd houdt.

vuiloplosser van Lithofin voor cementegels

Lithofin vuiloplosser

Nadat je de cementsluier verwijderd hebt blijft er nog altijd een vuile film achter op de tegel. Vuiloplosser van Lithofin is het ideale product voor natuursteen. Vuiloplosser is speciaal ontworpen voor sterk bevuilde oppervlakken en nieuw geplaatste natuursteen vloeren.

wash & clean van Lithofin voo cementtegels

Lithofin wash & clean

Nadat je al de cementsluier en vuilresten hebt verwijderd heeft je natuursteen nood aan voeding. Wash & clean is het ideale reinigingsmiddel voor wekelijks onderhoud van je natuursteenvloer. Het voedt de tegels en geeft ze een natuurlijke glans.

Top Tip: Hoe onderhoud je best een natuursteen vloer?

Tip 1: Kies de juiste natuursteen
Natuursteen tegels kies je best in functie van de ruimte of toepassing. Vooral voor vlek- en vochtgevoelige ruimtes. Zoals keuken of badkamer. Is het belangrijk een natuursteen te kiezen met de juiste slijtvastheid en porositeit.

Tip 2: Wees zuinig met water bij natuursteen tegels
Gebruik bij het dweilen van natuursteen tegels steeds een vochtige dweil met aangepast product. Stevig schrobben met veel water is geen goed idee. Licht vochtig onderhoud volstaat.

Tip 3: Natuursteen niet alleen reinigen maar ook voeden.
Om een goede patine te garanderen heeft natuursteen naast reiniging ook voeding nodig. Onze onderhoudsproducten van Lithofin zijn gelukkig ‘2 in 1’. Want je hebt slechts 1 product nodig om jouw vloer te reinigen en voeden.

Tip 4: Leven en laten leven die natuursteen vloer.
Een terras in natuursteen onderhouden is erg eenvoudig. De leuze is leven en laten leven. Een fikse regenbui kan wonderen doen.