5 do & don’ts: zelf keramische tegels plaatsen op vloerverwarming.

Heb je jouw vloerverwarming laten installeren door een vakman maar wil je zelf keramische tegels plaatsen? Dan helpen we jou bij Top Tegel 04 alvast op weg met deze 5 do & don’ts

5 Do’s bij het plaatsen van keramische tegels op vloerverwarming.

1. Gebruik primer bij het plaatsen van keramische tegels op vloerverwarming.

Als hechting tussen de vloerverwarming en tegellijm breng je een voorstrijk of primer aan. Wij volgen de omnibind TP van Omnicol op stock in 1L en 10L. Breng deze voorstrijk aan de dag voordat je gaat betegelen zo kan de primer drogen.

Voorstrijk van Omnicol Omnibind TP in 1L en 10L te koop bij Top Tegel 04 nabij ieper in West Vlaanderen.

2. Gebruik flex lijm.

Wanneer je tegels op vloerverwarming plaatst moet je steeds flex lijm gebruiken. Dit type lijm vangt de uitzetting die je tegels ervaren extra op telkens je de verwarming aan of af zet. Bij Top Tegel 04 raden we jou aan dubbel te verlijmen met de PL85 flex lijm van omnicol.

Omnicol Omnicem pl 85 flex lijm te koop bij Top Tegel 04 nabij ieper in west vlaanderen.

3. Respecteer de uitzetvoegen.

Wisselende temperaturen doen de leidingen van het vloerverwarmingssysteem en de ondervloer regelmatig uitzetten en krimpen. Daarom is het belangrijk de uitzettingsvoegen voorzien in de chappe door te trekken in de vloer. Gebruik hiervoor een dilex uitzettingsprofiel van Schlutter. Zo voorkom je dat je tegels gaan barsten.

trek steeds alle uitzetvoegen gemaakt in de chappe door in tegels wanneer je zelf keramische tegels wil plaatsen op vloerverwarming.

4. Start je vloerververwarming geleidelijk aan op.

Ten vroegste 7 dagen na het voegen. Verhoog je watertemperatuur geleidelijk aan met maximaal 2°C per 24u totdat de gewenste kamertemperatuur is bereikt. Ben je niet zeker van je stuk? Wij staan bij het Top Tegel Team steeds voor je klaar met de nodige technische info.

5 do & don’ts: zelf keramische tegels plaatsen op vloerverwarming.

5. Ontkoppelen bij grote tegels.

Kies je voor grote tegels in combinatie met vloerverwarming? Plaats dan steeds een ontkoppelingsmat. Zoals Schlutter Ditra25

Schlueter Ditra 25 te koop bij Top Tegel 04 nabij Ieper in West Vlaanderen.

5 Dont’s bij het plaatsen van keramische tegels op vloerverwarming.

1. Wees niet te snel bij het plaatsen van keramische tegels op vloerverwarming.

Start niet met tegelen als je vloerverwarming aan ligt. Wacht hiermee tot alles grondig werd getest door een vakman. Pas na zijn goedkeuring mag je beginnen met de keramische tegels te plaatsen.

weest niet te snel bij het plaatsen van keramische tegels op vloerverwarming.

2. Legpatronen.

Legpatronen en wildverband is een moeilijke combinatie met vloerverwarming. Zeker wanneer je deze zelf plaatst. Wil je het toch proberen? Hou dan strikt rekening met alle technische vereisten. Zoals een ontkoppelingsmat en uitzettingsvoegen.

3. Te smalle voegen.

Een andere manier om de uitzettingsverschillen op te vangen is de vloer afwerken met de juiste voeg. Daarom raden wij bij Top Tegel 04 een minimum voeg aan van 3mm. Wil je zeker zijn van je voegbreedte? gebruik dan een Delta levelling systeem van Rubi.

Wees zeker van je voegbreedte met een delta levelling systeem van Rubi

4. Enkel verlijmen is not done.

Verlijm steeds de tegels dubbel. Dit wil zeggen dat je flex lijm moet aanbrengen zowel op de tegel als de ondergrond. Hierdoor voorkom je luchtbellen in lijm. Want deze kunnen barsten veroorzaken in je vloer.

Dubbel verlijmen met Flex lijm pl85 van Omnicol. Dus zowel de tegel als de grond insmeren met tegellijm

5. Tegel niet tot aan de muur.

Blijf 1cm van de verticale oppervlaktes zoals muren en kolommen. Zo geef je de tegel nog ruimte om uit te zetten naar de muren toe zonder te barsten.

banner van vloeretgels

Wist je dat we jou meer dan 500 verschillende tegels tonen in ons tegelhuis?

Keramische en natuursteen terrastegels in houtlook, betonlook of blauwsteen look.

Keramische terrastegels voor de tuin of natuursteen vloertegels voor de oprit?

Inspiratie in keramische tegels?

Kom langs zonder afspraak naar ons tegelhuis in West Vlaanderen. Geen zin om uit je huis te komen? Laat je dan online inspireren door onze keramische tegels via social media.

inspiratie in wandtegels zoals zellliges, kleine keramische wandtegels, metrotegels en kleine rechthoekige tegels bij Top Tegel 04 in West Vlaanderen of op pinterest
inspiratie in wandtegels zoals zellliges, kleine keramische wandtegels, metrotegels en kleine rechthoekige tegels bij Top Tegel 04 in West Vlaanderen of op instagram

Een blog vol interieur tips in tegels, natuursteen en parket.

Bij Top Tegel 04 zijn we niet alleen leverancier van tegel inspiratie. Op ons blog lees je ook de nieuwe tegel trends voor je keukenvloer, badkamertegels of terras.