Badkamer Ideeën: Hoe vind je de juiste badkamertegels?

Vloerbekleding voor je badkamer kiezen is niet eenvoudig. Zo moet je met heel wat aspecten rekening houden. In de eerste plaats is je persoonlijke voorkeur en smaak belangrijk maar de badkamervloer moet ook comfortabel aanvoelen en bovenal bestand zijn tegen water. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij om de keuze wat te vereenvoudigen. Bekijk hier de badkamer ideeën van Top Tegel 04.

badkamer tegels voor de wand en vloer in beige tinten

Badkamer ideeën met keramische tegels

De trend die we tegenwoordig zien, is dat keramische tegels steeds groter worden. Supergrote tegels geven de badkamer namelijk een rustig en ruimtelijk uitzicht. Daarnaast zijn keramische badkamertegels onderhoudsvriendelijk want water en chemicaliën hebben er geen vat op. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in de meest diverse kleuren, effen of met prints, een bepaalde structuur…

natuursteen badkamer tegels in kalksteen

Natuursteen

Badkamertegels uit natuursteen hebben een unieke charme! Elk soort – of je nu kiest voor arduin, kalksteen, zandsteen, leisteen, marmer, basalt of graniet – is uniek. De laatste jaren kent vooral marmer haar opkomst (of terugkeer) in de badkamer. Als je kiest voor natuursteen tegels in de badkamer moet je er wel op toezien dat de vloer vochtbestendig is.

vinyl tegels in zwart wit dambordpatroon

Badkamer ideeën met Vinyl

Vinylvloeren zijn vervaardigd uit een veerkrachtige kunststofwaarbij de slijtweerstand bepaald wordt door de dikte van de toplaag. Bij vinyl is er een zeer breed aanbod in kleuren en motieven: van houtimitaties tot tegeldessins tot fantasiedecors. Bij Top Tegel 04 vind je enkel vinylvloeren op kliksysteem. De ideale vloer voor de doe-het-zelver. Mits er geen druppel lijm meer aan te pas komt. Je hebt er zelfs geen perfect gladde en egale ondergrond nodig. Met Pureloc van Berryfloor leg je probleemloos en snel je eigen vinylvloer.

donker eiken parket tegels in de badkamer

Waterbestendige laminaat

Steeds vaker worden laminaatoplossingen gebruikt op plaatsen die in contact komen met water. Waterbestendige laminaat combineert immers 4 sterke troeven: snel zelf gelegd, duurzaam, economisch en waterbestendig. De BerryAlloc Riviera hydroplus laminaat is uitgerust met een speciale waterafstotende coating. Hierdoor is deze laminaat uiterst geschikt voor badkamer, keuken, wasplaats …