De 5 tegel trends voor 2023

Op zoek naar de tegel trends voor 2023? Wij vatten alvast de nieuwste interieur en tegel trends voor je samen.

Tegel trend 1: Ceramic wallpaper.

Nieuw dit jaar zijn de wandtegels met grote bloem motieven. Weg met grijs, kleur is weer helemaal terug met deze ‘ceramic wallpaper tiles’. Ze zien er net uit als retro behangpapier met grote bloemen of grafische decors. Vandaag willen mensen vaak hun muren opvrolijken met behangpapier. Dit is helaas niet in elke ruimte mogelijk zoals natte ruimtes of de badkamer. Keramisch behangpapier is wel vocht bestendig. Hierdoor kan je deze opvallende tegels in elke ruimte plaatsen.

Trend 2: Zeg het met een beetje kleur.

Nieuw voor 2023 is het gebruik van felle, vrolijke kleuren in een minimalistisch interieur.  Post corona gaan steeds meer mensen op zoek naar een interieur die optimisme en energie uitstraalt. Daarom is het de nieuwste tegel trend voor 2023: Zeg het met een beetje kleur.

Tegel trend 3: Denk zwart – wit en grijs.

Zwart wit is de meest gebruikte kleurcombinatie ooit. Deze trend is niet alleen tijdloos maar ook stijlvol. En bovendien helemaal terug van weggeweest. Met zwart, wit, grijs kan je elke stijl aan! Ben je op zoek naar een rustig interieur kies dan voor meer wit. Fan van drama? Ga dan voor meer zwart.

Trend 4: Meer marmer.

Marmer is een blijver in de tegelwereld. Ook in 2023 zijn keramische marmerlook tegels er terug. Dit jaar zijn ze gewaagder dan ooit. Met hun opvallende kleuren en marmer patronen toveren ze elke badkamer om tot een luxueuze droomwereld.

Tegel trend 5: Cotto & aardetinten.

We eindigen met de tegel trend die we vorig jaar al zagen: Cotto kleuren en aardetinten. Het is niet ongewoon dat we deze trend terug zien want deze stijl brengt creëert rust in de ruimte. Deze warme beige, bruine tinten worden vaak gecombineerd met wit of goud.

Hoe kan je oker mozaïek en trendkleuren combineren?

Wist je dat we jou meer dan 500 verschillende tegels tonen in ons tegelhuis?

Keramische en natuursteen terrastegels in houtlook, betonlook of blauwsteen look.

Keramische terrastegels voor de tuin of natuursteen vloertegels voor de oprit?

Inspiratie in keramische vloeren?

Kom langs zonder afspraak naar ons tegelhuis in West Vlaanderen. Je vindt ons op de oude baan tussen Ieper en Menen. Geen zin om uit je huis te komen? Laat je dan online inspireren in keramische vloertegels, wandtegels of terrastegels via onze social media.

inspiratie in wandtegels zoals zellliges, kleine keramische wandtegels, metrotegels en kleine rechthoekige tegels bij Top Tegel 04 in West Vlaanderen of op pinterest
inspiratie in wandtegels zoals zellliges, kleine keramische wandtegels, metrotegels en kleine rechthoekige tegels bij Top Tegel 04 in West Vlaanderen of op instagram

Een blog vol interieur tips met vloertegels.

Bij Top Tegel 04 zijn we niet alleen leverancier van tegel inspiratie. Op ons blog lees je ook de nieuwe tegel trends voor je keukenvloer, badkamertegels of terras.